Rick

SES Creative is voor mij een bedrijf waar iedereen een kans krijgt en waar je de mogelijkheid hebt om door te groeien naar een functie die bij je past.

Hoe ben ik bij SES gekomen?

In november 2015 ben ik gestart bij SES Nederland als productiemedewerker. Het begin verliep een beetje moeizaam. Ik had hiervoor namelijk 14 jaar bij dezelfde werkgever gewerkt in een andere branche. Ik werd uit mijn vertrouwde omgeving weggehaald en kwam in deze nieuwe omgeving terecht. Dit was even lastig, maar ik wist ook nog niet wat me allemaal te wachten stond.

Welke weg heb ik afgelegd?

In het eerste half jaar heb ik op verschillende afdelingen in de productie meegedraaid als productiemedewerker en daagde ik mezelf uit door iedere dag weer meer aantallen te halen.

Na een half jaar ben ik overgestapt naar de ploegendienst in de functie van beginnend operator. Mijn werkzaamheden werden gevarieerder, zo mocht ik o.a. klei en verf gaan mengen en met de machines bezig. De dagen werden leuker en ik werd steeds meer gegrepen door alle verschillende processen, die we hier beheersen. Mijn interesse was gewekt en ik ging me er steeds meer in verdiepen.

Dit heeft ongeveer een jaar geduurd en toen werd ik productie coördinator. Ik ging de weekplanning maken en ik werd er verantwoordelijk voor dat we deze planning met de groep operators gingen halen. Een gave uitdaging, maar van korte duur. Een half jaar later werd ik namelijk productieleider en kwamen er werkzaamheden bij als voortgangsgesprekken, sollicitatiegesprekken en productieplan maken voor korte en lange termijn. Bij het maken van deze plannen, startte ik eerst intern met de zoektocht naar geschikte kandidaten.

Dit heb ik ruim twee jaar met veel plezier gedaan, maar omdat ik daarnaast ook nog een stuk planning deed en deze combinatie iets te veel van het goede was, kwam ik voor de keuze of ik door wilde gaan als hoofd productie of als detailplanner. Na een week nadenken heb ik de knoop doorgehakt en gekozen om verder te gaan als detailplanner. Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt van mijn keuze, maar ik loop nog met enige regelmaat door de fabriek voor een praatje met de collega’s.

Wat doe ik nu?

Op dit moment ben ik dus detailplanner en ben ik verantwoordelijk voor dat alle producten die we produceren zoals strijkkralen, verf, klei en krijtjes op tijd klaar zijn, zodat ze ingepakt kunnen worden door onze inpakafdeling. Daarnaast zorg ik ervoor dat alle gegevens over deze artikelen goed in het systeem staan en denk ik na over hoe we in de toekomst efficiënter kunnen plannen en produceren.

Ons assortiment is in de laatste jaren flink uitgebreid en zal de komende jaren nog verder uitbreiden. We hebben echte seizoenartikelen, zoals Mega bubbles, maar natuurlijk de Sinterklaas en kerst drukte. Daarnaast is E-commerce ook bezig met een opmars van e-commerce. Hierdoor worden de levertijden korter en de bestellingen minder voorspelbaar. Dit zorgt ervoor dat we steeds sneller moeten schakelen. Daarbij komt dat we de drukte voor de productieafdeling zoveel mogelijk willen spreiden over het hele jaar. Dat is soms een flinke uitdaging, maar bovenal een hele leuke functie bij een leuk en gezellig bedrijf.

Wat betekent SES voor mij?

SES is voor mij een bedrijf die mij de kans heeft gegeven om al deze verschillende uitdagingen aan te gaan en met mij heeft meegezocht heeft naar de juiste plek. SES Nederland is een sociale en laagdrempelige organisatie, waar iedereen bereid is om elkaar te helpen en waar we allemaal werken voor dat ene gemeenschappelijke doel: Leuk en creatief speelgoed maken, dat voldoet aan alle voorwaarden en kwaliteitseisen.

 

Overzicht eigen verhalen