Annelies

Mijn ‘vliegende’ start bij SES Creative.

Van schoenen naar speelgoed, van groothandel/distributeur naar een leverancier. Een mooie stap, spannende uitdaging en zeker een groot avontuur. In januari ben ik begonnen bij SES Creative en ik blik graag even terug op de eerste periode.

“Is het echt al bijna maart?” En dat is het! Dat bedoel ik uiteraard positief. Ik vond het nog best spannend om ergens opnieuw te beginnen, en zat ook prima op mijn plek elders. Aan de andere kant waren de gesprekken zo leuk en kreeg ik elke keer dat ik weer even langs moest komen een goed gevoel dat ik besloot de stap te nemen en nu werk ik dus bij SES Creative op de marketingafdeling.

Week 1: meelopen en meekijken op alle afdelingen

Een betere start had ik me niet kunnen voorstellen, de eerste dag kreeg ik meteen mijn meeloopschema voor de rest van de week. Ik kon dus heel prettig en rustig alle afdelingen leren kennen, inclusief de mensen die er werkzaam zijn. Van productontwikkeling, financiën, sales support, logistiek en de processen in de fabriek. Ik ben overal geweest en kreeg overal hetzelfde goede gevoel. Al mijn collega’s zijn heel sociaal, toegankelijk en nergens te beroerd voor.

Mijn eigen werk, de marketingafdeling

Zelf mag ik me helemaal storten op de marketing van alle producten. Op allerlei creatieve manieren proberen wij ervoor te zorgen dat iedereen alle producten van SES ziet en wil leren kennen. Ons doel is natuurlijk dat iedereen de hele dag door bezig is met producten van SES Creative, en die beginnen al bij kinderen van 0 tot 3 maanden. Dat is een hele grote uitdaging en dat brengt veel werk met zich mee, dus voorlopig hoef ik me niet te vervelen. Daarbij denk ik dat werken in een speelgoedfabriek nooit echt saai zal zijn. Er is altijd wel weer een nieuwe trend.

Kan niet wachten

Ik kijk er naar uit om straks de producten voor volgend jaar al te zien en daarbij horende marketingplannen en acties te gaan bedenken. Ook heb ik verhalen gehoord over samen lunchen, vrijdagmiddagborrels en vele andere activiteiten. Ik kan dus stiekem ook niet wachten tot dat weer terug is en ik daar ook aan mee kan doen.

Vrije werksfeer

De werksfeer binnen SES kan ik het beste omschrijven als zelfstandig en heel vrij. Dat geeft een gevoel van vertrouwen, wat voor mij heel prettig werkt. Binnen een zeer creatieve omgeving zorgen ze ervoor dat iedereen tevreden op zijn/haar plek zit en dat we met elkaar werken en elkaar helpen om hetzelfde doel te halen.

Mocht je dus op zoek zijn naar een informeel bedrijf, met een vrije zelfstandige werksfeer? Dan is SES Creative zeker een passend bedrijf!

 

Overzicht eigen verhalen